Objevte kouzlo lněných ručníků

 

Přemýšlíte, že si domů pořídíte lněné ručníky a osušky, ale ještě neznáte jejich unikátní vlastnosti? Tento přírodní materiál využívali lidé už ve starověké Mezopotámii, odkud se  výroba přesunula do Egypta i Evropy. Kvalitní lněné ručníky dodnes hojně využívají ve Skandinávii, Francii i v Nizozemí.

Len pohladí po těle i po duši

Lněný koupelnový textil je dnes stále žádanější. Měkké ručníky jsou synonymem čistoty, elegance i udržitelnosti. Jejich přirozená struktura je pro pokožku velkým přínosem. Při používání hrubších osušek dochází k jemné masáži celého těla, zlepšení krevního oběhu a posílení imunitního systému.

Lněné osušky a ručníky

Len je proslulý svou prodyšností i specifickou strukturou. Jeho antibakteriální vlastnosti oceníte zejména v případě, že máte doma alergika s citlivou pokožkou. Lněné ručníky navíc disponují větší savostí než bavlna, a proto se hodí do domácích koupelen, na pláž i do sauny. Postupem času je s každým dalším praním lněná tkanina měkčí a jemnější. Prohlédněte si náš koupelnový program.

Péče o lněné ručníky a osušky

Lněné ručníky a osušky nevyžadují žádnou speciální péči. Lze je prát v ruce i pračce na nižší teploty. V začátcích perte samostatně, oddělené od jiného prádla, protože mohou pouštět jemné chloupky. Jde o přirozenou vlastnost přírodního vlákna. Při vyprání na vyšší teplotu se mohou ručníky i osušky vysrážet, ale poté již drží svůj stálý tvar a rozměr.

Druhy lněných ručníků a osušek

Lněné ručníky a osušky jsou ze strukturovaného plátna s vyšší gramáží. Ručníky jsou velmi skladné, ale přitom vysoce savé a rychle schnoucí. Proto jsou oblíbené pro saunování i na cestování.

Plátěné lněné ručníky dříve bývaly běžnou součástí české výroby i našich koupelen. Nyní se zase tato tradice postupně obnovuje. Na trhu najdete čistě lněné produkty i směsové tkaniny s bavlnou. Ručníky ze 100% lnu se musí nejprve několikrát vyprat, aby sály lépe. Pak ale bavlnu předčí. 

Len oceníte jako ručníky u umyvadla, při cestování, u vody, ve fitku i ve wellness. V sauně se osušky ze lnu hodí na zabalení, k vytvoření turbanu i jako podložky na rozpálená sedátka, proto i nabízíme naše lněné saunové kilty, které jsou do sauny jak dělané. Jakmile si lněný ručník ovinete kolem umytých vlasů, ihned oceníte jeho schopnost dokonale odvádět vlhkost. Ručníky z lněné látky vynikají savostí vody, zároveň se v nich voda dlouho nedrží a rychle schnou. Ideální do fitka do batohu, do chladnějších koupelen, kde vám dokáží, že si svoji pozornost zaslouží!

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz