Lněná sukně je jednoduchá, pohodlná a elegantní

Nejoblíbenější materiál léta je bez pochyby len. V posledních letech si opět bere žezlo do ruky a přebírá vládu nad našimi šatníky. Vedle šatů, kalhot a šortek se čím dál větší popularitě těší lněné sukně, které boří přežité předsudky. Dlouhé i krátké sukně vás ohromí svým skvělým komfortem.

Len jako nadčasový materiál

Pokud lnu prominete jeho přirozenou mačkavost, jde o prvek romantizující náš šatník, který skvěle koresponduje s uvolněnou letní náladou. V letních vedrech je len jasná volba! Jeho vlákna odvádějí vodu a pot od těla mnohem lépe než velmi oblíbená bavlna. Podobně jako hedvábí má skvělé termoregulační vlastnosti. Navíc je velmi prodyšný, takže se v něm zbytečně nepotíte.

Šetrnost a ekologie

Nelze zapomenou ani na další bonus, kterým je šetrnost k přírodě. Odolný len nemusí být ošetřován pesticidy a při pěstování mu stačí pouze přirozená závlaha z deště. Zatímco na jedno bavlněné tričko se podle Evropské konfederace lnu a konopí - CELC spotřebuje zhruba 26 litrů vody, na výrobu jednoho lněného kousku oblečení je to až 4x méně. Pokud je pro vás tedy důležitá i ochrana planety, len si jistě zamilujete.

Len v elegantním střihu

I když jsou lněnému oblečení často připisovány volné a neforemné střihy, už to dávno neplatí. Konkrétně u sukní jsou žhavým trendem dlouhé nebo midimini střihy, které navazují na jarní trend tradičně oblíbených džínových modelů. Na rozdíl od nich vám však ve lněných sukních bude příjemně, i když teploty vystoupají pěkně vysoko. Většina lněných sukní z naší nabídky se drží osvědčené přírodní palety tlumených barev, ve které přirozená textura lnu nejlépe vynikne.

Neutrální a přírodní barvy skvěle zapadají do současného trendu nenápadného luxusu, který sází na jednoduchost, ležérnost a kvalitu a dává jim přednost před okázalostí a logy známých značek. Rozevlátý styl sukně snadno zkombinujete s jednoduchým topem či tílkem a máte skvělý letní outfit.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz